Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Tipuri de dulapuri perfecte pentru mobilarea dormitorului

 

Într-o cameră, indiferent de rolul acesteea, trebuie să existe spații practice de stocare a diferitor lucruri. De aceea, dulapurile reprezintă principalele piese de mobilier ce vor rămîne mereu utile, acestea fiind folosite pentru depozitarea hainelor, încălțămintei și a altor lucruri necesare. Dulapurile ajută la menținerea ordinii în locuința ta, crearea designului interiorului și mobilarea casei.

Astăzi, există o mulțime de tipuri de dulapuri ce pot fi executate lacomandă, atît după un anumit model cît și după preferințele proprii. Fiecare tipuri de dulapuri se potrivesc anumitor spații din casa ta, iar alegerea și amplasarea acestora nu este întotdeauna un lucru ușor. De aceea, pentru a-ți oferi o mînă de ajutor, astăzi o să îți prezentăm cîteva dulapuri ce se potrivesc perfect dormitorului tău. 

Dulapuri cupe

Dulapurile cupe sunt cele mai utilizate și practice. Acestea pot fi folosite atît în dormitor, cît și în living sau hol. Acest tip de mobilier reprezintă un dulap modern cu uși glisante ce te poate ajuta să economisești din spațiu, să creezi diverse locuri de depozitare și să mărești vizual camera, în special dacă optezi pentru ușile glisante cu sticlă.

Dulapuri cupe dormitor

Dulapuri separatoare

Dulapurile separatoare sunt folosite pentru a delimita 2 spații diferite ale dormitorului tău, cum ar fi spațiul de relaxare și cel de dormit. Acest tip de dulapuri sunt reprezentate de garsoniere duble sau din dulapuri simpe de tip închis sau deschis, în funcție de preferință ce pot fi utilizate atît pentru depozitarea hainelor, cît și pentru decorațiuni, TV, cărți sau alte lucruri. De asemenea, dacă ai parte de o cameră de dimensiuni imense și vrei să creezi 2 camere diferite fără a zidi un perete în plus, atunci la fel poți folosi un dulap separator, ce te va ajuta să împarți dormitorul și livingul, livingul și bucătăria sau alte 2 încăperi ale casei tale.

Dulapuri separator

Dulapuri clasice de tip șifonier

Dulapurile de tip șifonier sunt dulapurile clasice cu uși cu deschidere simplă cu sau fără mecanism de amortizare, folosite pentru depozitarea hainelor sau a altor obiecte la necesitate, amplasarea calculatorului sau televizorului, etc. Acestea ajută la crearea unei iluzii de o încăpere mare și spațioasă, în special dacă ușa acestor dulapuri are montată cu una sau mai multe oglinzi.

Dulapuri sifonier

Dulapuri în jurul ferestrelor

Dulapurile din jurul ferestrelor sunt o soluție perfectă pentru economisirea spațiului. Acestea pot fi de diferite modele, cum ar fi sertare, dulapuri pentru haine, dulapuri pentru cărți sau decorațiuni, comode, rafturi simple, etc. Culoarea dulapurilor poate fi aleasă în funcție de preferință, însă optarea pentru o culoare la fel ca cea a întregului perete sau stil al dormitorului tău, îți va permite să creezi un dormitor elegant și primitor. 

De asemenea, dacă fereastra ta are dimensiuni mari, atunci poți opta nu doar pentru dulapuri în jurul ferestrelor, dar și de un pat la fereastră.

Dulapuri in jurul ferstrelor

Dulapuri multifuncționale

Dulapurile mulțifuncționale sunt un tip de dulap ce poate fi folosit în orice dormitor, pînă și la cel de dimensiuni reduse. Aceste dulapuri pot fi amplasate pe întreg peretele dormitorului, folosind nu doar la stocarea hainelor, dar și a cărților, decorațiunilor, datorită etajerelor de tip deschis sau cu uși de sticlă. Acestea pot fi montate deasupra patului sau în fața acestuia, la dorință dispunînd și de un spațiu pentru TV.

Dulapuri multifunctionale

Dulapuri încadrate în perete

Dulapurile încadrate în perete, numite și dulapuri Wall-In sunt folosite pentru crearea unui dressing de dimensiuni mari sau unul compact (în funcție de disponibilitate) ce ajută la uniformizarea camerei. De asemenea, acest tip de dulap este folosit și pentru economisirea spațiului, crearea unei încăperi mari și regulate din punct de vedere vizual.

Mai multe idei și avantaje ale dulapurilor încadrate în perete le poți găsi în acest articol: Dulapuri Wall-In

Dulapuri incadrate in perete