Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

CUM SĂ ALEGI DULAPUL PENTRU COPII

Dulapul este o piesă de mobilier extrem de necesară în camera copiilor. Principala funcție de depozitare trebuie să se potrivească armonios cu rolul estetic, astfel încît piesa să-și găsească locul în camera copilului și să fie utilă cel puțin cîțiva ani.

Iată ce trebuie să știi atunci cînd procuri sau faci la comandă un dulap pentru camera copiilor:
-    Ține cont de vîrsta copiilor. Vîrsta este anume acel criteriu principal pentru alegerea unui dulap potrivit. Spre exeplu pentru un adolescent, un dulap trebuie să aibă suficient spațiu pentru haine și pentru lucrurile personale. Alege un dulap cu multe sertare și diverse accesorii.

-    Alege un model funcțional și estetic. Un dulap bine ales va corespunde necesităților de depozitare o perioadă lungă de timp. Dar nu trebuie să ignori nici aspectul estetic. Dacă alegi un dulap pentru un adolescent atunci dulapul poate avea forme și linii simple, culori potrivite și pe placul acestuia. Însă dacă alegi un dulap pentru camera copiilor mai mici poți crea o adevărată poveste. Dulapurile cu partea superioară sub forma de acoperiș de casa, cele cu desene pe ele sau cu accesorii aduc o nota de prospețime și veselie în încăpere.

-    Acordă importanță materialului. Materialul din care este realizat dulapul trebuie să fie unul rezistent și ușor de manevrat. Poți opta pentru un dulap din PAL sau MDF.

-    Alege culoarea potrivită. Dulapul de haine este o piesă de mobilier relativ mare, iar într-o cameră pentru copii, poate părea și mai mare. Din acest motiv, este recomandat să aibă întotdeauna o nuanță deschisă, veselă. Dacă în camera locuiesc doi copii de sex opus și împart acelaș dulap atunci dulapul trebuie să aibă o culoare unisex.

De-asemenea este bine să știi că dulapul trebuie să se încadreze perfect în interiorul deja existent ca dimensiune, culoare și stil.