Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

CE DULAP SĂ ALEG DIN PAL SAU MDF?

Atunci cînd dorești să procuri sau să faci la comandă un dulap trebuie să iei în calcul nu doar aspectul estetic ci și aspectele ce țin de funcționalitate și rezistență.

PAL-ul este abrevierea de la Plăci Aglomerate de Lemn, iar MDF abrevierea de la Medium Density Fiberboard. PAL-ul sau Pal Melaminatul este o placă realizată din lemn tocat mărunt, amestecat cu clei și presat la cald.

MDF-ul se bazează pe aceeași tehnologie, însă lemnul compozit este mărunțit mult mai fin înainte de presare. După uscare, plăcile din PAL se pot acoperi cu melamină, iar plăcile din MDF pot fi vopsite sau de-asemenea melaminate.

Dulapurile se pot realiza atît din PAL cît și din MDF, sau o combinație ale acestor două.

Cel mai des întîlnite sunt dulapuri de baie și bucătărie realizate din PAL melaminat și MDF: corpurile sunt realizate din PAL melaminat, iar ușile/fațadele dulapurilor din MDF, pentru a mări gradul de rezistență la umezeală. MDF este un material mai rezistent la umezeală, însă PAL-ul are un preț mult mai mic. Restul dulapurilor din alte încăperi fie clasice, fie dulapuri cu uși-glisante se pot realiza după preferință și după posibilitate.

Atentie!

Mobilierul din MDF are doar fronturile de uși sau ușile din MDF, restul corpurilor sunt realizate tot din PAL melaminat.